E-Megara-GR
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΓΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΕΠΤ : Βραβεία σε 32 μικρούς Μεγαρείς καλλιτέχνες από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος

Παιδικά χαμόγελα από παιδιά των Μεγάρων γέμισαν την αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής στη τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών της εικαστικής σχολής της ΠΕΠΤ Μεγάρων με επικεφαλής την εικαστικό Αναστασία Αντωνίου.

Η τελετή βράβευσης έγινε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου και ήταν αφιερωμένη στους ταλαντούχους δημιουργούς ενόψει της επετείου των 10 χρόνων από την δημιουργία της παιδικής πινακοθήκης Ελλάδος.

Η τελετή είχε πολύ χρώμα αλλά και φως αφού ήταν αφιερωμένη στην πιο εγκάρδια ευχή: «Ας μπορούσαν τα χρώματα μας να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, και να τον κάνουν τόσο ωραίο, όσο εκείνον που ονειρευτήκαμε» και πλαισιώθηκε από την παρουσίαση και συνάμα την βράβευση διακεκριμένων έργων που περιλαμβάνονται στο διεθνές εικαστικό πρόγραμμα «αγκαλιάΖΩ τη ΓΗ».

Τους 110 μικρούς καλλιτέχνες και τις οικογένειες τους από όλη την Ελλάδα τίμησε με την παρουσία του ο Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας και συντονιστής της «Πρωτοβουλίας 1821-2021», κ. Ιωάννης Μάνος.

Ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη των Μεγάρων είναι πως στους 110 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα που αρίστευσαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν και 32 παιδιά – μαθητές της σχολής εικαστικών τεχνών της ΠΕΤΠ Μεγάρων.

Μεγάλη δε τιμή για την σχολή και την επικεφαλής της εικαστικό – δασκάλα Ααναστασία Αντωνίου αποτέλεσε η επιλογή των υπευθύνων της Παιδικής Πινακοθήκης να προσφέρουν ως αναμνηστικό δώρο στον συντονιστή της «Πρωτοβουλίας 1821-2021» κ. Μάνο τον υπέροχο πίνακα της μαθήτριας Χριστίνας Παπαγιάννη με θέμα «ΑγκαλιάΖΩ τη ΓΗ».

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι: Καλομοίρη Χριστίνα, Καλομοίρη Δέσποινα, Μαργέτη Εφραιμία, Μπέη Αμαλία, Μπίμπα Καλλιόπη, Μπίμπα Χριστίνα, Μπούκη Δέσποινα, Ντιάνα Αμπατζιαν, Γιαννάκου Κατερίνα, Δανιά Ευθυμία, Δομπρογιάννη Ισιδώρα, Δομπρογιάννη Μαριβένια, Ζαφείρης Αλέξανδρος, Κάρκα Κωνσταντίνα, Κουδουμνάκη Σόφη, Κουκουλομματης Παναγιώτης, Κουφή Κατερίνα, Κυριακουλέα Κατερίνα, Κυριακουλέα Μαρία, Κωτσο Μελίνα, Μαυρονάσου Μαριτινα, Εμμανουήλ Μενιδιάτης, Μουρτζούκου Υρώ, Νικομάνη Μιχαέλα, Νικομάνη Πολυξένη, Ντουρμισαι Χρύσα, Παπαπανούση Αλίκη, Παστρη Αλεξάνδρα, Στρατιώτης Γιώργος, Τζεμπελίκου Αθηνά, Τσιόκου Θεοφανία, Φούκα Ανθίμη.

Από την πλευρά της υπεύθυνη της σχολής ΠΕΠΤ Μεγάρων κ. Αναστασία Αντωνίου και με αφορμή τις βραβεύσεις των μαθητών δήλωσε:

«Ευχόμενη ολόψυχα κάθε επιτυχία σε όλους τους μαθητές μου θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους γονείς για την συνεχή στήριξη των μικρών καλλιτεχνών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χαρά της δημιουργίας και το αίσθημα της ικανοποίησης είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη που προσφέρει η ζωγραφική στα παιδιά. Βλέπουν πως πραγματικά είναι να στηρίζεσαι αποκλειστικά στις δικές σου δυνάμεις και να δημιουργείς κάτι μοναδικό… το δικό τους έργο!»