E-Megara-GR
Uncategorized ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα Μέγαρα

«Τεχνικοί διοίκησης εφοδιασμού»: Διετές πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής στο ΕΠΑΛ Μεγάρων

Η απόφαση και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή του Πανεπιστημίου η συνεργασία με τον Δήμο Μεγαρέων για διετές πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης «Τεχνικοί διοίκησης εφοδιασμού» στο ΕΠΑΛ Μεγάρων. Η απόφαση της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για έγκριση της συνεργασίας με τον Δήμο Μεγαρέων ελήφθη στα μέσα Μαρτίου και ανακοινώθηκε από τον Γρηγόρη Σταμούλη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων την Τρίτη 9 Απριλίου, οπότε και ελήφθη η απόφαση του δήμου για δωρεάν παραχώρηση χρήσης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μεγάρων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για την ίδρυση και λειτουργία διετούς Προγράμματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2019-2020, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δήμος Μεγαρέων: «Ιστορική απόφαση με πολλαπλά οφέλη»

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μεγαρέων, στη σχετική ανακοίνωση, κάνει λόγο για «Ομόφωνη Ιστορική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θεμελιώνει την ίδρυση και λειτουργία Τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα Μέγαρα»: «Πρόκειται ασφαλώς για μέγα ιστορικό γεγονός που σίγουρα ο Δήμος Μεγαρέων αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη. Είναι ιστορική η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου των Μεγάρων (109/9.4.2019), περί δωρεάν παραχώρησης χρήσης του 1ου ΕΠΑΛ Μεγάρων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, για την Ίδρυση και λειτουργία διετούς Προγράμματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Ένα όνειρο δεκαετιών και συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων επί σειρά ετών και επίμονες προσπάθειες της αρμόδιας Αντιδημάρχου για θέματα Παιδείας του Δήμου κ. Λένας Ρήγα, παίρνει σάρκα και οστά και η λειτουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος στα Μέγαρα είναι πλέον γεγονός.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής υπό την Προεδρία του κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη, στη συνεδρίασή της, που έγινε στο Αιγάλεω στις 19 Μαρτίου 2019 (Πρακτικό Απόφασης 6/19.3.2019) αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ και ενέκρινε την συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με το Δήμο Μεγαρέων, για την Ίδρυση και λειτουργία σε Συνεργασία, διετούς Προγράμματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αρχής γενομένης από το σχολικό έτος 2019 – 2020».

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε: «Είμαι ευτυχής, που στη θητεία μου ως Δημάρχου Μεγαρέων έχομε το πολύ ευχάριστο γεγονός της Ίδρυσης και λειτουργίας στο προσεχές σχολικό έτος Τμήματος του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αττικής στα Μέγαρα.

Η συστηματική και στοχευμένη εργασία της Διοίκησης του Δήμου και η εργώδης προσπάθεια της Αντιδημάρχου για θέματα Παιδείας του Δήμου Μεγαρέων Λένας Ρήγα, έφεραν αυτά τα απολύτως θετικά αποτελέσματα χωρίς αμφιβολία.

Μέρα με τη μέρα χτίζουμε με σημαντικότατα έργα υποδομής ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές και φυσικά όταν χτίζεις για την παιδεία δημιουργείς προϋποθέσεις κι ευκαιρίες για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Αυτή η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα απόψε από το Δημοτικό Συμβούλιο περί δωρεάν παραχώρησης χρήσης του 1ου ΕΠΑΛ Μεγάρων χωρίς καμία αμφιβολία θα αλλάξει σύντομα τους ρυθμούς λειτουργίας στην καθημερινότητα της πόλης και όλοι αντιλαμβάνονται την τεράστια σημασία της λειτουργίας Τμήματος του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στην πόλη μας».

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Η αντιπολίτευση, στην ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου, όπου έφερε το θέμα κατεπειγόντως στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση, αντέδρασε. Ο Γιάννης Μαρινάκης τόνισε ότι είναι ένας μόνο από τους δήμους που επωφελούνται των προγραμμάτων και ότι είναι διετές πρόγραμμα και όχι τμήμα του πανεπιστημίου δυτ. Αττικής. Ο Κλεάνθης Βαρελάς, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με την Ελ. Ρήγα, επεσήμανε ότι δεν είναι ο πρώτος δήμος και δεν επωφελείται όλων των δυνατοτήτων για συνεργασία με το πανεπιστήμιο, που είχε προτείνει πέρυσι και ο ίδιος στο αναπτυξιακό συνέδριο Δυτ. Αττικής.

Χαρακτηρικά ο Κλεάνθης Βαρελάς είπε «Καλά που ήρθαν οι εκλογές να κάνετε κάτι. Έρχεται κατεπείγον θέμα ένα μήνα πριν τις εκλογές».

«Είναι αξιέπαινη πρωτοβουλία, συνέχισε υπέρ του τμήματος του πανεπιστημίου, είναι πολύ σημαντικό να έρχεται ένα πρόγραμμα. Είχα θέσει τέτοια ζητήματα στο αναπτυξιακό συνέδριο αλλά πρέπει να υπάρχει οργανωμένο πλάνο συνολικό και όχι αποσπασματικής κινήσεις και βλέπουμε ένα μήνα πριν τις εκλογές, έρχεται αυτό σαν προσπάθεια να καλύψει μια ανυπαρξία που φάνηκε πεντακάθαρα κι έρχεται να πέσει σαν φωτοβολίδα να καλύψει τα πάντα».

Ο Αντ. Χοροζάνης έκανε λόγο για υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την λειτουργία του πανεπιστημίου δυτ. Αττικής.

Υπέρ της ίδρυσης του προγράμματος ο Παναγιώτης Μαργέτης που μίλησε ως εργαζόμενος στο πανεπιστήμιο δυτ. Αττικής: «Η υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης με αποτέλεσμα προβλήματα σε προσωπικό και υλικό».

Ο Γιάννης Μιχάλαρος εξέφρασε ικανοποίηση για την υλοποίηση μιας πρότασης που είχε κάνει και ο ίδιος με σκοπό την πρόοδο της πόλης.

Η Αντιδήμαρχος Ελ. Ρήγα αντιδρώντας επίσης απέναντι στην αντιπολίτευση έκανε λόγο για υποβάθμιση της προσπάθειας και της μεγάλης επιτυχίας της διοίκησης.