E-Megara-GR
«Ο Θέογνις» ΜΕΓΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σήμερα είναι η μέρα που κορυφώνεται το «κοινωνικό γλυπτό» ΑποΘέρι PROJECT

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων «Ο Θέογνις» πάντοτε εθελοντής , αρωγός και συνοδοιπόρος της τέχνης και της ελεύθερης δημιουργίας, από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου φιλοξενεί στις αίθουσες τους τις «Χάριτες που Ζυμώνουν» και την «Σιωπή των Πτηνών» δύο παράλληλα έργα που απόψε συναντιούνται για να θρέψουν την ψυχή και το σώμα τον συνανθρώπων μας στον Σιδηροδρομικό Σταθμό των Μεγάρων.

Ένα Project που συμμετέχουν σπουδαίοι καλλιτέχνες, εικαστικοί και σεφ πανελλαδικής εμβέλειας όπως ο Adonis Volanakis, ο Manolis Papoutsakis, η Ελένη Ψυχούλη, η Λυδία Matthews, ο Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος και η Ελένη Σταμποπούλου, η μουσικός Άννα Παγκάλου, οι ηθοποιοί: Αντιγόνη Γρηγοροπούλου, Δήμητρα Ταρούση και Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη αλλά και των σημαντικών βοηθών: Σωτηρία Ινετζή (αρχιτεκτονικά/εικαστικά), Κατερίνα Κατάκη (σκηνοθετικά), Έλενα Τσαβδάρη (οργανωτικά) και Γιώργο Κατάκη (φωτογραφία).

Τίποτα δε θα ήταν εφικτό βέβαια αν δεν υπήρχε η καλλιτεχνική επιμέλεια του συντοπίτη μας Dimitris Michalaros, που η έμπνευσή του είχε ως στόχο την ανάδειξη των Μεγάρων στα πλαίσια των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή μας και δη στην «γειτόνισσα μας» Ελευσίνα ως πολιτιστική πρωτεύουσα 2023.

Εδώ και μέρες λοιπόν, γυναίκες εθελόντριες όλων των ηλικιών μεταξύ αυτών και μέλη του συλλόγου μας, βοήθησαν μέσα από την μαγική διαδικασία του ζυμώματος και της παρασκευής του φαγητού, το έργο αυτό να ολοκληρωθεί. Όλες αυτές τις μέρες τα χέρια τους έγιναν ένα με την τροφή που απόψε το βράδυ μετά τις 19.30, θα κεραστεί ο κόσμος που θα παραβρεθεί στον πολύ χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης μας.

Φυσικά κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο από ένα παραδοσιακό πανηγύρι με τις μουσικές των Μεγάρων, την παρουσίαση νέων τραγουδιών υπό την επιμέλεια του Γιώργου Μπερδελή με μουσικούς της πόλης μας αλλά και τη συμμετοχή των Λαογραφικών συλλόγων μας.

Σας περιμένουμε!

📅15 Σεπτέμβρη
⏰19:30
📍Σιδηροδρομικός Σταθμός Μεγάρων
🎟️Ελεύθερη Είσοδος