E-Megara-GR
ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ

Ψάθα: Η παραλία της Αττικής με τα βαθυγάλαζα νερά – Ο δρόμος θα μείνει ανοιχτός

Όταν σκέφτεσαι σε ποια παραλία της Αττικής να πας για μπάνιο με την οικογένειά σου η Ψάθα είναι σίγουρα στις πρώτες επιλογές σου και όχι άδικα. Δεν είναι καθόλου τυχαία μια από τις all time classic επιλογές και πάντα σε βγάζει ασπροπρόσωπο για τα καθαρά και βαθυγάλαζα νερά της και για τις επιλογές που σου προσφέρει γενικά η περιοχή. Η παραλία Ψάθα που απλώνεται στον Κορινθιακό έχει δύο βασικά πλεονεκτήματα, αρχικά έχει μεγάλη έκταση άρα και πολύ κόσμο να έχει, δεν σε πειράζει, και επιπλέον βρίσκεται σε απόσταση μόλις 60 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας.

Ψάθα: Η παραλία της Αττικής με τα βαθυγάλαζα νερά
Αν δεν έχεις πειστεί ακόμη ότι η επόμενη εξόρμησή σου πρέπει να είναι στην παραλία Ψάθα του Κορινθιακού, τότε οι φωτογραφίες θα βοηθήσουν σε αυτό. Η πρόσβαση στην παραλία Ψάθα δεν είναι δύσκολη και γίνεται από τη διαδρομή Βίλια προς Ψάθα ή από τα Μέγαρα μέσω της παραλιακής οδού του Αλεποχωρίου. Ωστόσο, τα σαββατοκύριακα, παρά τα 60 χιλιόμετρα της απόστασης, μπορεί να συναντήσετε αυξημένη κίνηση οπότε καλύτερα να ξεκινήσετε νωρίς. Η απλωμένη και ελεύθερη παραλία της Ψάθας βρίσκεται κάτω από το όρος Πατέρας με θέα στον Κορινθιακό Κόλπο και αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη αν δεν έχεις βρεθεί στην περιοχή για μπάνιο κάποιο καλοκαίρι.

Στην Ψάθα θα βρεις πολύ χώρο για να απλώσεις την πετσέτα σου και να βάλεις την ομπρέλα σου αλλά μπορείς επίσης να εκμεταλλευτείς την σκιά που σου προσφέρουν τα δέντρα και να χαλαρώσεις από το θρόισμα των φύλλων και τον ήχο από το κύμα. Δεν χρειάζεται πάντως να έχεις φτάσει εκεί με προμήθειες, μιας και θα βρεις όλα όσα θες στα μαγαζιά της περιοχής.

Τι άλλο να κάνεις αν βρεθείς στην Ψάθα για μπάνιο

Η απόδραση στην Ψάθα είναι μια ευκαιρία για μια μονοήμερη που θα τελειώσει αργά με την δύση του ηλίου. Δεν υπάρχει, εξάλλου, καλύτερο πράγμα από το να απολαμβάνεις το ηλιοβασίλεμα δίπλα στο κύμα. Αν ξεκινήσεις νωρίς για την Ψάθα, μπορείς να επισκεφθείς ακόμη μια παραλία σε κοντινή απόσταση. Μιλάμε για την παραλία Προσήλι με τα φουντωτά δέντρα που θα σου προσφέρει σκιά και δροσιά ακόμη κι αν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Επιπλέον, όταν θα βρεθείς στους πρόποδες του Κιθαιρώνα, για μπάνιο και χαλάρωση, θα έχεις την ευκαιρία εκτός από βουτιές σε γαλάζια νερά να κάνεις στάση και να πιεις τον καφέ σου σε όμορφα μαγαζιά αλλά και να φας φρέσκο ψάρι σε κάποια ταβέρνα.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής την 2/9/2023 αποφάσισε την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των σε μήκος 1500 μέτρων από το ύψος της συμβολής της με την Ε.Ο. Μεγάρων – Αλεποχωρίου κατά το χρονικό διάστημα από 12/06/2023 μέχρι 11/07/2023 . Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες ο δρόμος θα παραμένει ανοιχτός για όλη την καλοκαιρινή περίοδο αν και εχει ήδη βγει η απόφαση να κλείσει και η διέλευση θα πραγματοποιείται με την ευθύνη των οδηγών.

Δείτε την απόφαση