E-Megara-GR
Uncategorized

Έως το τέλος του έτους η χωροθέτηση ΧΥΤΥ

«Οι κάλπες «ξαναθάβουν» τα σκουπίδια» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του κυριακάτικου Βήματος που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες των κατοίκων και τις πληροφορίες για γρήγορες εξελίξεις στο θέμα της χωροθέτησης ΧΥΤΥ στα Μέγαρα, με τις προθεσμίες αλλά και τις αυτοδιοικητικές θητείες να λήγουν.

«Πρωτοφανές παιχνίδι εντυπώσεων καθώς συναρμόδια υπουργεία και Περιφέρεια «τεστάρουν» τις αντοχές των τοπικών κοινωνιών και μετρούν αντιδράσεις-Επί ποδός πολέμου Κορωπί και Μέγαρα για τους νέους ΧΥΤΥ, αναφέρεται στο ρεπορτάζ χαρακτηριστικά.

Η βραδυφλεγής βόμβα των σκουπιδιών είναι, και πάλι, έτοιμη να σκάσει και όπως συνέβη και στο παρελθόν, ο μηχανισμός που θέλει τα απορρίμματα να λειτουργούν ως… ρυθμιστής της κάλπης «μπήκε στην πρίζα», με ευθεία αντανάκλαση τόσο στην πολιτική σκηνή των δήμων όσο και στο πεδίο μάχης για την Περιφέρεια Αττικής.

Σε ένα πρωτοφανές παιχνίδι εντυπώσεων, ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα ένας νέος γύρος δημοσιευμάτων, ανακοινώσεων, συναντήσεων και μυστικών διαβουλεύσεων, με άξονα τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για χωροθέτηση εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική».

Ακόμα, όσον αφορά τις διαβουλεύσεις που είχαν προηγηθεί και τη συμμετοχή του Δήμου Μεγαρέων, στέλεχος του Συνδέσμου (ΕΔΣΝΑ) όπως αναφέρεται στο «Βήμα» εκφράζει την απορία του καθώς η συγκεκριμένη θέση για το λατομείο Σταμέλου στα Μέγαρα «όταν πριν ένα χρόνο δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο για την αξιοποίηση των εξοφλημένων ανενεργών λατομείων ως χώρων για διαχείριση απορριμμάτων και είχαν ενημερωθεί οι δήμοι, ο Δήμος Μεγαρέων δεν αντέδρασε. Είναι απορίας άξιον γιατί διαμαρτύρεται σήμερα».

Πηγή: Το Βήμα