E-Megara-GR
ΔΗΜΟΣ Δημοτικός συνδιασμός "Μέγαρα-Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα" ΜΕΓΑΡΑ

“Παλαιοκομματικής κοπής κατάντια η τοποθέτηση του Γραφείου Επικοινωνίας του Δημάρχου”

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Αρχικά θα πρέπει να ενημερώσετε τον έμμισθο κονδυλοφόρο σας ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση και δη στα Δημοτικά Συμβούλια δεν υφίσταται Αξιωματική Αντιπολίτευση και Αρχηγός της, αλλά Μείζων μειοψηφία και Επικεφαλής της.

Επίσης θα πρέπει να ενημερώσετε τον έμμισθο κονδυλοφόρο σας ότι τόσο ο κ. Κεφαλόπουλος όσο και ο κ. Πανταζής που απουσίαζαν, ο πρώτος λόγω αδυναμίας σύνδεσης (βλέπετε υπάρχει παντού πλέον δωρεάν wifi) και αδυναμίας μετακίνησης και ο δεύτερος λόγω προσωπικής επαγγελματικής υποχρέωσης, συντάσσονται με την άποψη των υπολοίπων μελών της δημοτικής ομάδας.

Επειδή συνηθίζετε να καμουφλάρεστε πίσω από την επιφάνεια μιας απόφασης και προσπαθείτε να αποφεύγετε πάντα την ουσία, σας ενημερώνουμε για μια ακόμα φορά ότι η παράταξη μας είναι εδώ για να σας θυμίζει ότι δεν διοικείτε αυθαίρετα και με αδιαφάνεια.

Γιατί μόνο η λέξη αδιαφάνεια μπορεί να αντικατοπτρίσει όλα όσα συμβαίνουν στη ΔΕΥΑΜ όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι προσωπική σας καινοτομία και πρωτοπορία συνάμα το γεγονός ότι όλα τα χρόνια της διοίκησης σας δεν φέρατε ποτέ προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τη διαχείριση της ΔΕΥΑΜ.

Εσκεμμένα βέβαια, αφού πάντα κατηγορούσατε τις προηγούμενες διοικήσεις για κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια και από το 2014 που αναλάβατε τη διοίκηση μέχρι σήμερα, δηλαδή μέσα σε έξι χρόνια δημιουργήσατε το ασύλληπτο σε νούμερο χρέος των 14.000.000 ευρώ!

Είστε ο πρωτεργάτης της αδιαφάνειας στη ΔΕΥΑΜ!

Ποτέ δεν αιτιολογήσατε την απόφαση της μη πληρωμής του νερού που καταναλώνουμε στην ΕΥΔΑΠ, παρά έρχεστε κάθε φορά, με τις πλάτες της εκάστοτε Κυβέρνησης (που θέλει να διατηρεί την ΕΥΔΑΠ χωρίς βάρη και ζημίες με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της), να λέτε «…αφού μας τα δίνουν να μην τα πάρουμε;».

Με αυτή την αστεία τοποθέτηση προσπαθείτε κάθε φορά να ξεπερνάτε τον ύφαλο της αντιπολίτευσης και να μη δίνετε ποτέ λογαριασμό για τα εκατομμύρια που έχουν πληρώσει οι δημότες και δεν γνωρίζουμε που έχουν πάει.

Οι ανελαστικές δαπάνες της ΔΕΥΑΜ (μισθοδοσία, ασφαλιστικές εισφορές, ηλεκτρικό ρεύμα κ.λ.π.) είναι συγκεκριμένες και δεν ξεπερνούν τις 800.000 με 900.000 ευρώ το χρόνο.

Βέβαια θα μπορούσαν να είναι πολύ λιγότερες αν δεν τακτοποιούσατε τόσα «δικά σας παιδιά» προς άγραν ψήφων.

Οι βλάβες έχουν ελαχιστοποιηθεί με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην πόλη των Μεγάρων, ενώ στη Νέα Πέραμο το δίκτυο έχει μεταβιβαστεί στην ΕΥΔΑΠ και είναι αυτή υπεύθυνη για την αποκατάσταση τους.

Η λυματολάσπη μεταφέρεται στο εργοστάσιο της κοπριάς το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 4 χλμ από την πόλη των Μεγάρων και επομένως το κόστος μεταφοράς της έχει ελαχιστοποιηθεί.

Επομένως θα έπρεπε η ΔΕΥΑΜ μέσα σε αυτή την εξαετία να είχε αυξήσει κατά πολύ το ενεργητικό της κεφάλαιο και να είχε ολοκληρώσει την εκκαθάριση της.

Αντιθέτως η διοίκηση σας κ. Σταμούλη επέτρεψε αν όχι επέβαλε τη δημιουργία νέου δυσβάσταχτου χρέους ύψους 14.000.000 ευρώ!

Μετά από όλα αυτά έχετε το θράσος να μας εγκαλείτε δημόσια επειδή καταψηφίσαμε την αναδοχή του νέου χρέους της ΔΕΥΑΜ, ύψους 3.328.000 ευρώ από το Δήμο το οποίο δημιουργήθηκε από το μηδέν μέσα σε 19 μήνες;

Η αρνητική ψήφος της παράταξης μας δεν έχει να κάνει με την αναδοχή του χρέους, αλλά με τη δημιουργία του νέου χρέους και τις σκοτεινές συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε.

Γιατί είναι άλλο να μην πληρώνει η ΔΕΥΑΜ το νερό στην ΕΥΔΑΠ και τα χρήματα των δημοτών που πληρώνουν να είναι μέσα στο ταμείο της και είναι άλλο να μην υπάρχουν αυτά τα χρήματα!

Που πήγαν λοιπόν όλα αυτά τα εκατομμύρια που εισπράχθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια.

Αυτή η απάντηση δεν δόθηκε ποτέ από εσάς κ. Δήμαρχε, αλλά ούτε και από τον Εκκαθαριστή, ο οποίος έχει την ευθύνη της διαχείρισης της εταιρείας και της εκκαθάρισης της.

Μετά από όλα αυτά πως τολμάτε να μας εγκαλείτε με την γυμνή από επιχειρήματα δημόσια παρέμβαση του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και να απαιτείτε να ζητήσουμε συγγνώμη;

Το 2020 φτάνει στο τέλος και η δημόσια λογοδοσία για το προηγούμενο έτος, 2019 δεν έχει γίνει.

Ακόμα και αυτό που ορίζεται ρητά από τη νομοθεσία ότι πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο κάθε επόμενου οικονομικού έτους, δεν το πράξατε, αλλά όχι τυχαία.

Έχετε πάντα κατά νου να αποφεύγετε τις κακοτοπιές και τις δύσκολες καταστάσεις.

Η παράταξη μας είναι υπερήφανη για το έργο που άφησε παρακαταθήκη ως διοίκηση.

Ακόμα και η ύδρευση της Κινέττας έχει τη σφραγίδα μας, αφού η δική μας διοίκηση ήταν αυτή που εκπόνησε τη μελέτη του έργου και την κατέθεσε για χρηματοδότηση το 2014.

Το οικόπεδο που γίνονται οι εκσκαφές είναι αυτό που είχε υποδειχθεί από τη μελέτη μας και εσείς επί έξι ολόκληρα χρόνια σφυρίζατε αδιάφορα, μέχρι που ήρθε η ΕΥΔΑΠ, πήρε τη μελέτη της διοίκησης μας και προχώρησε στην κατασκευή του έργου.

Εσείς το μόνο που κάνατε ήταν να τρέξετε να φωτογραφηθείτε με τον εργολάβο του έργου και να βάλετε τον έμμισθο κονδυλοφόρο σας να γράψει στην ανακοίνωση του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων ότι εσείς πιστώνεστε το έργο αυτό!

Τέτοια παλαιοκομματικής κοπής κατάντια δεν έχουμε ξανασυναντήσει.

Κι έχει το θράσος ο έμμισθος κονδυλοφόρος σας, τον οποίο πληρώνουμε όλοι μας και όχι εσείς από την τσέπη σας αλλά εξαιτίας δικής σας απόφασης και επιλογής, να μας χαρακτηρίζει «..μικρότερους των περιστάσεων που υπολογίζουν σε πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη για το δικό τους πολιτικό μέλλον και το μέλλον της παράταξης τους…».

Κοιτάξτε ποιος μιλάει…

Επειδή λοιπόν κ. Δήμαρχε εμάς δεν μας βαραίνει τίποτα, σε αντίθεση με τον έμμισθο κονδυλοφόρο σας που πολιτικά τον βαραίνουν πολλά από το παρελθόν του ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, σας δηλώνουμε ότι δεν ψηφίζουμε με γνώμονα την φιλαρέσκεια σας, αλλά με γνώμονα το καλό των συμπολιτών μας.

Δεν είμαστε εδώ για να εισπράττουμε τα εύσημα από εσάς όταν υπερψηφίζουμε μια εισήγηση σας, αλλά για να διαφωτίζουμε τον κόσμο σχετικά με τα σκοτεινά σημεία της διοίκησης σας.

Και αυτά δυστυχώς για εσάς, είναι πολλά.

Θα γίνουν γνωστά όλα στο άμεσο μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»