E-Megara-GR
Uncategorized

“Φεστιβάλ” αναρρίχησης στον βράχο Αετοφωλιά του όρους Πατέρας

Η περιοχή Αετοφωλιά, η οποία βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Πατέρας πρόκειται να εγκαινιασθεί ως χώρος αναρρίχησης σε βράχο την Κυριακή 20 Μαΐου.
Πρόκειται για περιοχή βρίσκεται κοντά στο πεδίο βολής, στους πρόποδες του όρους, και έχει πάρει το όνομά της από την χαμηλή κορυφή η οποία βρίσκεται λίγο ψηλότερα σε ύψος 709 μέτρων.

Η Αετοφωλιά και η γειτονική κορυφή Φαραγγάκι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν έως και 200 διαδρομές αναρριχήσεων.

Ιστορικά, τις εν λόγω περιοχές ανακάλυψε ο τυχαία ο Δημήτρης Τιτόπουλος στις αρχές του 2005 μετά από μια ανάβαση στο όρος Πατέρας και είναι ο κύριος δημιουργός του πεδίου.
Στην πορεία βοήθησαν επίσης οι: Δ. Κλαουδάτου, Χ. Ορφανουδάκης. Δ. Τσίτσικας, Δ. Κατσούλας, Τ. Kουμουτσάκος, Γ. Αλιφέρης, Μ. Φουντουλάκης, Μ. Λουδάρος, Α. Τσεσμετζόγλου. Γ. Πετρομιανός, Γ. Αλιφέρης.

Οι περισσότερες διαδρομές ανοίχτηκαν στο διάστημα 2009-2012.

Η πρώτη προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής έγινε το 2013 από τον τότε Αντιδήμαρχο Μεγαρέων Κλεάνθη Βαρελά.

Σήμερα ο Δήμος Μεγάρων με επικεφαλής τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Ελένη Ρήγα ανααμβάνουν να στηρίξουν την προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής και της διαμόρφωσής της σε αθλητικό χώρο.

Στα επίσημα εγκαίνια τα οποία θα διαρκέσουν από το πρωί της Κυριακής στις 10 έως το βράδυ στις 6 θα βραβευτεί ο κ. Δημήτρης Τιτόπουλος για την συμμετοχή του στην ανάδειξη της περιοχής ως πόλου άσκησης αθλητικών δραστηριοτήτων.

Είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι αναρριχητές αλλά και κάτοικοι της περιοχής, όπως και παιδιά που θέλουν να δοκιμάσουν αναρρίχηση.

Οι διοργανωτές προσκαλούν ιδιαιτέρως όσους βοήθησαν στην δημιουργία του πεδίου, είτε συνεισφέροντας οικονομικά είτε με εθελοντική εργασία.

Θα συμμετέχει επισήμως και η σχολή αναρρίχησης του ΕΟΣ Αχαρνών.

Η πρόσβαση γίνεται από Έξω Βρύση μέσω του Δρόμου Ορκού, γέφυρα Καμάρας Ρέμα, αριστερά και κατόπιν δεξιά προς Καλόγερου Μελίσσια ευθεία έως τους πρόποδες του βουνού.

πηγη megaraorg