E-Megara-GR
Uncategorized

Κλαδέματα στη παραλιακή ζώνη Μεγάρων

Ανακοίνωση Συλλόγου

Κλαδέματα στη παραλιακή ζώνη
Ακλάδευτα για περισσότερα από μία δεκαετία είχαν μείνει τα δέντρα στην περιοχή μας με αποτέλεσμα να πέφτουν βροχή οι καταγγελίες των πολιτών στο σύλλογο μας για δέντρα επικίνδυνα για πτώση κάτι που είχαμε επισημάνει από πέρσι προς την υπηρεσία πρασίνου και δυστυχώς, επαληθευτήκαμε!Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός ή σοβαρές υλικές ζημιές αφού ένα δέντρο έπεσε πάνω σε παγκάκι και το διέλυσε! Θα μπορούσε ομως να κάθεται κάποιος και να αποβεί μοιραίο.
Κριτήριο του συλλόγου ήταν η ασφάλεια των πολιτών και των διερχομένων οχημάτων στην περιοχή αφού τα φαινόμενα σήψης και σαθρότητας στα δέντρα ήταν και είναι εμφανή.
Εξασφαλίσαμε την άδεια της υπηρεσίας πρασίνου (αριθ.πρωτ 603) και εδώ και μέρες προβαίνουμε σε εργασίες κλαδέματος διότι οι πτώσεις δέντρων και τα ξεριζώματα από την κακοκαιριά της προηγούμενης εβδομάδας ήταν δεκάδες.
Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Πρασίνου, έχει από το νόμο την αστική και ποινική ευθύνη για οποιαδήποτε υλική ζημία ή θάνατο προκληθεί από πιθανή πτώση μέρους ή ολόκληρου δέντρου στον αστικό ιστό.
Οι εργασίες κλαδέματος γίνονται πάντα με την επίβλεψη γεωτεχνικών της Διεύθυνσης .
Τελος η ξυλεία που παράγεται θα αποδοθεί σε άπορες οικογένειες που μας θα υποδείξουν από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου.

Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρέας Μεγάρων “O Άγιος Νικόλαος”.