E-Megara-GR
Uncategorized

Πάνος Σκουρολιάκος-« Να απορρίψετε την αίτηση της εταιρείας ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟ για διερευνητικές γεωτρήσεις Βωξίτη στα Μέγαρα

Πάνος Σκουρολιάκος, Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής,
προς Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Κοκκινάκη:
« Να απορρίψετε την αίτηση της εταιρείας ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟ για διερευνητικές γεωτρήσεις Βωξίτη στα Μέγαρα, ικανοποιώντας το αίτημα των πολιτών της Μεγαρικής γής !»
Στην συγκέντρωση που έγινε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη συνάντηση του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, της επιτροπής Αγώνα εναντίον της δημιουργίας ορυχείων Βωξίτη στη Μεγαρίδα και Βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής παρών ήταν και ο ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ο οποίος την επομένη της συνάντησης έστειλε στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σπύρο Κοκκινάκη την παρακάτω επιστολή:
«Αξιότιμε κ. Σπ. Κοκκινάκη,
Σε συνέχεια της συνεργασίας που είχαμε στο γραφείο σας για το θέμα της έρευνας κοιτασμάτων βωξίτη της ΑΜΕ – ΔΕΛΦΟΙ ΔΙΣΤΟΜΟ, στα Μέγαρα Αττικής, θέλω και εγγράφως να σας διαβεβαιώσω πως ως βουλευτής Αττικής , θεωρώ καταστροφική για την περιοχή την επιλογή αδειοδότησης της δράσης αυτής.
Θεωρώντας πως η περιοχή έχει πολλές άλλες ευκαιρίες ήπιας και δημιουργικής ανάπτυξης, είναι επιβεβλημένο να αποφύγουμε δραστηριότητες που είναι γνωστό πως καταστρέφουν μια περιοχή και απειλούν την υγεία και τη ζωή των πολιτών. Η εμπειρία από άλλες περιοχές όπου επιτελούνται εργασίες εξόρυξης βωξίτη, αλλά και σχετικές γνωμοδοτήσεις Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ενισχύουν φόβους αλλά και τους ισχυρισμούς μας.
Η κοινωνία των Μεγάρων αλλά και της υπόλοιπης Αττικής, ο πρώτος και δεύτερος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και πολιτικά στελέχη από όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής, ζητούμε ως ανεξάρτητος θεσμός με ευθύνη και ευθυκρισία να απορρίψετε την αίτηση της εταιρείας , ικανοποιώντας το αίτημα των πολιτών της Μεγαρικής γης και όχι μόνον.»

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων