E-Megara-GR
Γιάννης Μαρινάκης ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 Δημοτικός συνδιασμός "Μέγαρα-Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα"

Γ. Μαρινάκης: Το μίγμα φέρνει το αποτέλεσμα

Επειδή το τελευταίο διάστημα βιώνουμε έναν παραλογισμό γύρω από τις υποψηφιότητες του δήμου μας, εφιστώ την προσοχή σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας.

Ο δήμος Μεγαρέων δεν είναι ούτε παιδική χαρά για να πάνε να παίξουν τα μικρά παιδιά, ούτε παιδικός σταθμός, ούτε σχολικό εκδρομής μαθητών.

Ο δήμος Μεγαρέων είναι ένας οργανισμός με προϋπολογισμό πάνω από 40.000.000 ευρώ που δεν επιτρέπει παιχνίδια και πειραματισμούς.

Γι αυτό το λόγο η διοίκηση απαιτεί πρόσωπα που να έχουν την εμπειρία να ανταπεξέλθουν στις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος μας.

Τα πρόσωπα αυτά μπορούν κάλλιστα να πλαισιωθούν από πολλά νέα άτομα, τα οποία με την πάροδο του χρόνου θα αποκτήσουν τη δέουσα εμπειρία και θα πάρουν τα ηνία του τόπου.

Σε μια κρίσιμη καμπή, όπως είναι αυτή που βρίσκεται σήμερα ο δήμος μας, χρειάζεται ένα Δήμαρχο έμπειρο, να κρατήσει όρθιο το δήμο, ικανό να τον προχωρήσει μπροστά και αποτελεσματικό, να διεκδικεί και να επιτυγχάνει την έγκριση κονδυλίων για την ανάπτυξη του δήμου.

Η δική μας διοίκηση απέδειξε ότι είχε όλα τα παραπάνω στοιχεία και  σε μόλις 3,5 χρόνια ώθησε το δήμο προς τα εμπρός, με την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων ύψους 75.000.000 ευρώ, τόσο από το ΕΣΠΑ, όσο και από άλλους φορείς της κεντρικής Διοίκησης. Τότε ο δήμος μας ανακηρύχτηκε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ στην απορρόφηση κονδυλίων από την Περιφέρεια Αττικής, με ανακοίνωση του τότε Περιφερειάρχη  κ. Γιάννη Σγουρού.

Στην πόλη των Μεγάρων, με τα ακόλουθα έργα: της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, της κατασκευής αποχέτευσης στην επέκταση του σχεδίου πόλεως, της έγκρισης του ΓΠΣ, με την οικοδόμηση 26.500 νέων στρεμμάτων σε Μέγαρα, Κινέττα και Αλεποχώρι, της αποπεράτωσης 2 σχολείων (6ου και 8ου ), ενός νηπιαγωγείου (8ο) και μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων(8ο δημοτικό σχολείο), της κατασκευής 6 παιδικών χαρών, της κατασκευής του δημοτικού Γηροκομείου, της κατασκευής δυο γηπέδων με πλαστικό χλοοτάπητα(ένα 9Χ9 στο δημοτικό στάδιο Μεγάρων και ένα 5Χ5 στο Μελί Μεγάρων), της ανακατασκευής του φυσικού χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Μεγάρων και της τοποθέτησης πλαστικών θέσεων σε μέρος της κερκίδας αυτού, της πράσινης ανάπλασης της εισόδου της πόλεως επί της 28ης Οκτωβρίου, επί της Οδού Βυζαντίου στη διασταύρωση με την ΠΕΟΑΚ, επί της οδού Σπ. Καραγιώργου και του περιφερειακού Μεγάρων-Αλεποχωρίου, από το Φόρο ως την Έξω Βρύση, της κατασκευής του εργοστασίου της κοπριάς στα Καμπία και της αναγέννησης της παραλίας της Βαρέας.

Στη Νέα Πέραμο με τα ακόλουθα έργα: της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης της πόλεως της Νέας Περάμου, της κατασκευής της ισόπεδης διάβασης στο Γεφυράκι και της διασύνδεσης της Νέας Περάμου με τη ΝΕΟΑΚ, της κατασκευής 2 παιδικών χαρών και της έγκρισης της μελέτης και της κατασκευής μιας ακόμα με χρηματοδότηση από τη Περιφέρεια Αττικής, της ανακαίνισης του Πολιτιστικού Κέντρου, της ανακαίνισης της δημοτικής Βιβλιοθήκης, της έγκρισης της κατασκευής πεζόδρομου νοτίως της Σχολής Πυροβολικού για την αποκατάσταση της συνέχειας του παραλιακού μετώπου και κυρίως της ασφαλούς διέλευσης των μαθητών από και προς τα σχολικά κτίρια και της ολοκλήρωσης των συνδέσεων ύδρευσης στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα.

Επίσης μια πολύ σημαντική καινοτομία ήταν η οργάνωση και λειτουργία αποκεντρωμένων υπηρεσιών στο δημοτικό κατάστημα της Νέας Περάμου, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των δημοτών με τη μετάβαση στις υπηρεσίες των Μεγάρων.

Κομβικής σημασίας για την πόλη της Νέας Περάμου ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί μετονομασίας του Δήμου Μεγαρέων σε Δήμο ΜΕΓΆΡΩΝ – ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ.

Στην Κινέττα με την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης και της δεξαμενής ύδατος και της ένταξης και χρηματοδότησης σε πρόγραμμα του ΕΠΕΡΑΑ αρχικά και ακολούθως στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ και έγκρισης του Περιφερειακού Συμβουλίου, με προϋπολογισμό 6.250.000 ευρώ.

Στο Αλεποχώρι, με την ένταξη στο ΓΠΣ σχεδόν όλης της περιοχής ΝΤΟΥΡΑΚΟΥ.

Μετά από όλα τα παραπάνω, ο κάθε δημότης του Δήμου μας πρέπει να προβληματιστεί πολύ και να κρίνει, όχι με γνώμονα τη συγγενική ή τη φιλική σχέση, αλλά την ικανότητα των υποψηφίων να ανταποκριθούν στις μεγάλες προκλήσεις που ανοίγονται στο Δήμο μας.

Η σημερινή διοίκηση απέτυχε παταγωδώς σε όλους τους τομείς.

Δεν κατάφερε να πείσει τους δημότες ότι αξίζει μια ακόμα ευκαιρία.

Ότι είχε να επιδείξει το επέδειξε. Δεν μπόρεσε να προσφέρει το παραμικρό στον τόπο.

Ο σημερινός Δήμαρχος με το προχωρημένο της ηλικίας του, έχει να αντιμετωπίσει αντικειμενικά προσωπικά προβλήματα, που κανένας δεν θα του ευχόταν να τα βιώσει. Είναι όμως υπαρκτά και αρκετά να τον προβληματίσουν για το μέλλον.

Είναι προτιμότερο να ευχαριστήσει τους δημότες για την τιμή που του έκαναν να τον εκλέξουν 2 φορές Δήμαρχο και να αποχωρήσει, με σκοπό την αφοσίωση του στα προβλήματα που τον απασχολούν.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω εμείς δείξαμε ότι μπορούμε να δώσουμε στο δήμο μας αναπτυξιακή τροχιά.

Όλα τα έργα που αναφέρθηκαν παραπάνω επιτεύχθηκαν σε καιρούς χαλεπούς, υπό το βάρος μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης, της εφαρμογής του Μνημονίου και των τεράστιων περικοπών της Κεντρικής Διοίκησης προς τους δήμους.

Σήμερα απελευθερωμένοι από όλα αυτά και με ένα πρόγραμμα στοχοποιημένο και κοστολογημένο, το οποίο θα παρουσιαστεί άμεσα, είμαστε έτοιμοι να διοικήσουμε ξανά, με έμπειρα και νέα στελέχη, γιατί αυτό το μίγμα φέρνει αποτελέσματα.

Ζητάμε λοιπόν την ευκαιρία και είμαστε σίγουροι ότι θα μας τη δώσετε.

 

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ

Πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ