E-Megara-GR
Αρμόδιος Δρίκος Μάνδρα ΥΓΕΙΑ

Το Πανελλήνιο Συνέδριο των Δήμων για θέματα υγείας για πρώτη φορά, στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας

Tο 19ο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ με θέμα: «Περιβάλλον, Ανθεκτικότητα, Υγεία» με την Αυτοδιοίκηση Μπροστά, θα πραγματοποιηθεί από Πέμπτη 10 έως Κυριακή  13 Οκτωβρίου 2024  στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, με παράλληλη δράση Δωρεάν Εξετάσεων Προσυμπτωματικού Ελέγχου παρουσία ιατρών.

 

Ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Αρμόδιος Γ. Δρίκος στο μήνυμά του δηλώνει χαρακτηριστικά:

 

«Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας για πρώτη φορά στην ιστορία του διοργανώνει Πανελλήνιο συνέδριο για θέματα υγείας, με συμμετέχοντες όλους του Δήμους της Ελλάδος και αποκτά την  μεγαλύτερη ουσιαστική εξωστρέφεια, φιλοξενώντας το 19ο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ με θέμα: «Περιβάλλον, Ανθεκτικότητα  Υγεία» με την Αυτοδιοίκηση Μπροστά.

 

Στο 3ημερο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 200 Δήμοι και πέντε Περιφέρειες, ενώ πάνω από 100 ομιλητές και ομιλήτριες – ιατροί, ερευνητές, ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής – θα αναδείξουν τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην επίλυση των προβλημάτων της δημόσιας Υγείας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

Μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου – το οποίο, αξίζει να σημειωθεί, ότι φιλοξενείται για πρώτη φορά στον Δήμο μας, και σε Δήμο της Δυτικής Αττικής, τα συμπεράσματα θα αποτελέσουν τον οδηγό της ορθής προώθησης του μηνύματος και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας.

Στα πάνελ του συνεδρίου θα συζητηθούν μεταξύ άλλων και μείζονα ζητήματα της σύγχρονης εποχής, όπως ο  ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο οποίος είναι ιδιαιτέρως σημαντικός στον τομέα της παροχής των ιατρικών υπηρεσιών και της κοινωνικής φροντίδας, καθώς είναι ο μοναδικός φορέας που βρίσκεται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον σε επαφή με τον πολίτη και τα καθημερινά του προβλήματα.
Για πρώτη φορά επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα πραγματοποιούνται δωρεάν εξετάσεις προς τους δημότες  με παρουσία ιατρού.

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί τόσο στην ΔΕ Μάνδρας όσο και στην ΔΕ Βιλίων.

Ως Δήμαρχος – Ιατρός Επεμβατικός Καρδιολόγος και Αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), αποσκοπούμε στο να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία, στην πολιτική και κοινωνική ατζέντα των πόλεων και να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό κίνημα για τη δημόσια υγεία σε τοπικό επίπεδο».